top of page

December 2010

Julien, directeur van een publiciteitsagentschap, is niet erg bekwaam. Om zijn zaak draaiend te houden, maakt hij stiekem gebruik van Katriens capaciteiten. Zonder haar hiervoor dankbaar te zijn, integendeel! Tot hij door een belangrijke klant in het nauw gedreven wordt. Dan refereert hij naar Katriens talenten: "zij zou zelfs publiciteit kunnen maken voor de duivel!"

En dan arriveert Satan. Hij heeft de laatste tijd flink aan populariteit ingeboet, is dringend aan publiciteit toe. Katrien wordt aangewezen om voor hem een campagne te verzorgen.

Wanneer Satan zijn ware aard onthult, is Katrien bang. Ten behoeve van zijn campagne komt Satan echter met doorslaggevende argumenten, ja zelfs deugden aandraven. En langzaam maar zeker, palmt hij Katrien in. Wanneer het gesar van Katriens collega's de spuigaten uitloopt, geeft hij haar een "leerrijk" visioen cadeau. Daarin is Katrien Cleopatra, zijn de directeur en haar collega's zijn haar slaven.

Zo leerde Katrien van zich leren afbijten. Zij is nu directrice geworden: een koele dame, die haar ex-collega's met ijzeren hand dirigeert. Maar of ze gelukkig is? En wat met Joske, die haar zo graag ziet?

Satans Vuile was

Satans Vuile was
Auteur
Hilda Vleugels
Regie
Paul Ooms
bottom of page